Hoe optimaliseer je je bedrijfsprocessen?

Op zoek naar een gestroomlijnd boekhoudproces? Of naar een procesverbetering van je inkoop en voorraad? Dan is het tijd dat je al je bedrijfsprocessen eens onder de loep neemt en bekijkt welke je kan automatiseren via een ERP systeem.

Wat is een ERP systeem?

Een ERP systeem staat voor ‘Enterprise Resource Planning’. Het verzamelt automatisch alle bedrijfsinformatie in één systeem en integreert al  je bedrijfsprocessen, zoals financieel management, verkoop- en klantenadministratie en beheer van productie, inkoop en voorraad. Je vraagt het je wellicht af: welke ERP systemen zijn er allemaal? Bij je zoektocht naar een geschikt systeem houd je best rekening met een systeem dat jouw sector, bedrijf én groei ondersteunt. SAP Business One is hiervan een voorbeeld: het is een totaaloplossing software die je via add-ons kan laten meegroeien met je bedrijf, in eender welke sector.

Voor- en nadelen van een ERP systeem

Een ERP systeem zorgt voor de automatisering van recurrente zaken zoals boekhouding, facturen en orderverwerking. Dit maakt dat werknemers tijd vrij kunnen maken voor andere projecten en zo verder kunnen groeien. Naast tijd bespaart het je ook heel wat administratieve rompslomp omdat het systeem ervoor zorgt dat alles op dezelfde manier gebeurt. Bovendien bevordert het de samenwerking tussen afdelingen omdat iedere werknemer op elk moment weet wat er gaande is. Natuurlijk moet je wel tijd en geld investeren in het zoeken van een goede softwareoplossing voor jouw bedrijf. Ook kan je wel wat weerstand verwachten van werknemers wanneer je een nieuw systeem implementeert. Kies dus voor een gespecialiseerde onderneming die je kan begeleiden om de juiste bedrijfssoftware voor jouw bedrijf te vinden. Zij kunnen ook meehelpen om je werknemers warm te maken voor een nieuwe oplossing en hen op te leiden.

Is een ERP systeem interessant voor een kmo?

Je hebt een hele brede waaier aan ERP systemen: voor start-ups, kmo’s en grote bedrijven. Het is evident dat niet elk bedrijf nood heeft aan een systeem dat een groot aantal gebruikers ondersteunt of kan investeren in een all-inclusive ERP systeem. Toch kan een ERP systeem ook erg waardevol zijn voor kmo’s of start-ups omdat het de efficiëntie van je bedrijf verhoogt, de processen meer stroomlijnt en je op elk moment realtime inzicht hebt in elk onderdeel van jouw bedrijf. Zorg dat je systeem gebruiksvriendelijk, flexibel en persoonlijk is. Misschien is SAP partner gold wel iets voor jouw kmo?

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Pan-Belgium
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart