Gastweergave: het is tijd voor RPA-normen

De markt voor robotic process automation (RPA) is hot. Gedeeltelijk gedreven door de wereldwijde pandemie, die bedrijven onder druk zette om de manier waarop ze werken en zakendoen digitaal te transformeren, is RPA snel de snelstgroeiende bedrijfstechnologie voor industriële en productieactiviteiten geworden.

De verwachte RPA-verkoop voor 2021 ligt op schema om de omzet van $ 1,5 miljard in 2020 met bijna 20 procent te overschrijden. Er wordt ook veel geld gegooid met RPA-investeringen. UIPath, bijvoorbeeld, een van de belangrijkste spelers in RPA, heeft meer dan $ 2 miljard opgehaald terwijl het nog steeds een privébedrijf was en werd onlangs gewaardeerd op $ 35 miljard eerder dit jaar.

VERWANTE INHOUD: Glanzende nieuwe trend. Dezelfde oude automatiseringsuitdaging

Maar ondanks al dit momentum achter RPA, is een van de grootste uitdagingen in het segment als geheel het gebrek aan industriestandaarden voor de manier waarop procesautomatiseringen worden gespecificeerd. Bijgevolg slaagt maar liefst 40 procent van alle automatiseringsinitiatieven er niet in om een ​​positief investeringsrendement te realiseren, zoals lagere kosten, hogere productiviteit of betere klantervaringen. En slechts een klein percentage van de organisaties is erin geslaagd hun digitale personeelsbestand met succes op te schalen.

Wat misschien wel het meest frustrerend is aan deze matige resultaten, is dat ze vaak het bijproduct zijn van gemakkelijk te vermijden fouten. We kunnen het schip echter vrij gemakkelijk rechtzetten door een kernstructuur voor automatisering op te zetten; een reeks ontwerpstandaarden die niet alleen zouden helpen om fouten te voorkomen, maar ook om RPA op zijn torenhoge koers te houden.

Overweeg even wat een reeks standaarden heeft bereikt voor het draagbare documentformaat – of PDF. Toen Adobe een paar jaar geleden de PDF als open standaard uitbracht, maakte de mogelijkheid om een ​​PDF op te slaan in een tekstverwerker en deze te openen in een andere tool, samenwerking en draagbaarheid vrij die voorheen niet bestond. Deze normen hebben in feite het papierloze kantoor vooruit geholpen en hebben overal digitale transformaties aangewakkerd.

Automatisering hoeft niet anders te zijn. Als RPA-leveranciers, influencers en anderen zoals wij echter blijven werken zonder een reeks ontwerpnormen, zullen we de volgende problemen blijven ondervinden.

Vendor lock-in

Tegenwoordig hebben alle toonaangevende RPA-leveranciers hun eigen manier om procesautomatisering te beschrijven, waardoor het voor een bedrijf extreem moeilijk is om van RPA-leverancier te veranderen zonder een nieuwe RPA-build helemaal opnieuw te beginnen; de mogelijkheid om automatiseringsprojectbestanden te openen, te lezen en erop te reageren, is in wezen beperkt tot de RPA-leverancier en het platform dat een bedrijf gebruikt. Geconfronteerd met het vooruitzicht van hoge kosten en druk op tijd en middelen van het wisselen van platform, raken bedrijven vast aan hun huidige RPA-leverancier.

Dit scenario wordt nog verergerd wanneer een bedrijf een automatiseringsleverancier gebruikt die failliet gaat of zijn product stopzet. Een bedrijf in deze positie kan alleen hun hele RPA-systeem opnieuw opbouwen zonder ondersteuning van de oorspronkelijke leverancier en, wat nog erger is, kan hun bots niet op een ander platform laten werken. Een totaal verlies.

Knelpunten in de automatisering

Het is geen geheim dat RPA-implementaties vaak te maken hebben met knelpunten in de automatiseringspijplijn. Redenen kunnen worden toegeschreven aan zacht bestuur, geen aandacht voor het identificeren en prioriteren van automatiseringskandidaten, of gewoon de belastende aard van RPA-onderhoud en -ondersteuning. Hoe ernstig deze factoren ook bijdragen aan het probleem, de echte boosdoener is een gebrek aan compatibiliteit en interoperabiliteit tussen platforms, wat kan worden verzacht door universele RPA-ontwerpnormen.

Neem bijvoorbeeld tools voor procesdetectie. Deze tools zijn essentieel in de automatiseringstoolchain, maar zonder een set universele RPA-ontwerpstandaarden beschrijven ze ontdekte processen op hun eigen manier. Met andere woorden, processen moeten met de hand worden getranscribeerd voordat ze ooit kunnen worden ontwikkeld en geïmplementeerd in een RPA-platform. Dus automatiseringen lopen vast en, niet verrassend, wordt geld verbrand en tijd verspild.

Snel, niet zo snel

Zoals eerder opgemerkt, groeit de RPA-markt in een enorm tempo, ondanks bekende nadelen. Maar frustratie over de moeilijkheid om RPA-rendementen op te schalen en te realiseren, heeft ertoe geleid dat veel bedrijven en industrieën terugdeinzen voor verdere investeringen in de technologie. Dat, in combinatie met de problemen die ontstaan ​​door het ontbreken van RPA-ontwerpnormen, zal uiteindelijk de marktgroei afremmen. Evenzo zullen verbeteringen aan RPA-technologie met een slakkengang doorgaan zonder het soort samenwerking dat wordt geboden door industriestandaarden.

Nogmaals, als we kijken naar het PDF-voorbeeld, zou de automatiseringsmarkt enorm kunnen profiteren van een reeks standaarden. Op zijn minst zou een algemene manier om procesautomatisering te specificeren, gegevensovereenkomsten verbinden in een formaat dat alle RPA-tools kunnen begrijpen. Door dit te doen, kunnen digitale arbeidskrachten gemakkelijker migreren van het ene platform naar het andere; Er zouden drastische verbeteringen kunnen worden aangebracht in de productiviteit en de identificatie van RPA-kandidaten, en de RPA-marktuitgaven en -groei zouden versnellen als reactie op een betere RPA-ROI.

We zijn nog maar net begonnen aan de oppervlakte van wat automatisering kan zijn, en de meeste organisaties waarmee we spreken, staan ​​nog aan het begin van hun RPA-reis en beschikken over relatief ruwe technologie. Wat RPA de komende jaren zal kunnen doen, zal transformerend zijn. Het hebben van een goed gedefinieerde set RPA-ontwerpnormen zou ons helpen dit eerder dan later te realiseren.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Pan-Belgium
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart