Microsoft Edge uitvoeren op Linux met WSLg terwijl Visual Studio 2019 wordt uitgevoerd en fouten opsporen in een Linux .NET-app met WSL op Windows 10

Hoe zit het met die krankzinnige blogtitel?

Je kunt er veel toffe dingen mee doen WSLg, waarmee u naadloos en netjes Linux-apps op Windows kunt uitvoeren. Ik heb hier al eerder over geschreven.

En je weet dat je al heel lang Linux-server-apps op Windows kunt draaien. Er is zelfs ondersteuning in VS Code en VS2019 om die apps te debuggen.

Maar hoe ver kunnen we hierin gaan? Hoe zit het met het debuggen van een .NET-webapp die onder Linux draait terwijl Visual Studio 2019 voor Windows wordt uitgevoerd en die web-app opent via een Linux-browser?

Waarom? Waarom niet? Maar serieus, want keuze en flexibiliteit. Als deze oplossing niet interessant voor je is, dan heb je dit probleem misschien niet. Maar als je dit probleem wel hebt, dan is hier de oplossing. Welkom!

Vereisten

Binnenkort zullen WSL en WSLg deel uitmaken van de hoofdlijn van Windows, maar op het moment van schrijven bevinden ze zich in Windows 10 Insiders 21362+. Volgen de instructies hier om WSL2 en WSLg in te stellen. Dit veronderstelt dat je een distro zoals Ubuntu gebruikt.

Voeg vervolgens een browser toe zoals Edge voor Linux of Chrome voor Linux, zoals hieronder.

## Google Chrome
cd /tmp
sudo wget https://dl.google.com/linux/direct/google-chrome-stable_current_amd64.deb
sudo dpkg -i google-chrome-stable_current_amd64.deb
sudo apt install --fix-broken -y
sudo dpkg -i google-chrome-stable_current_amd64.deb

## Microsoft Edge Browser
sudo curl https://packages.microsoft.com/repos/edge/pool/main/m/microsoft-edge-dev/microsoft-edge-dev_91.0.852.0-1_amd64.deb -o /tmp/edge.deb
sudo apt install /tmp/edge.deb -y

Je weet dat ze werken en geïnstalleerd zijn wanneer de Linux GUI-apps verschijnen in het Windows Start Menu.

Een Linux-browser toevoegen aan Windows Visual Studio 2019

Open Visual Studio 2019 en open of maak een webtoepassing. Van de Debug-knop is er een vervolgkeuzelijst (chevron) waar u toegang krijgt tot dit menu:

Bladeren met

Selecteer “Bladeren met…”

Vanuit het dialoogvenster Bladeren met gaat u een nieuwe browser toevoegen door “C:WindowsSystem32wslg.exe” als het programma en “~ -d Ubuntu /usr/bin/microsoft-edge-dev” als de argumenten. Negeer eventuele fouten.

Bladeren met, een browser toevoegen

U zou nu de nieuwe browser in Visual Studio 2019 moeten zien en deze net als elke andere browser kunnen selecteren.

Microsoft Edge onder WSLg onder Ubuntu

Boom. Hier draai ik mijn Podcast-website onder Linux op .NET 5 aan de serverzijde EN aan de clientzijde in de Edge Browser als een Linux GUI-app!

Debuggen van Linux Edge GUI-app onder WSL2 in Visual Studio 2019

Genieten! En kijk alsjeblieft naar de BOUW 2021 Applicatieontwikkeling Keynote, Ik denk dat je het leuk zult vinden.


Sponsor: Bouw uw apps waar uw klanten zijn. Oracle for Startups levert enterprise cloud zonder lock-in, zodat u met vertrouwen achter elke klant aan kunt gaan. Kom meer te weten.

Over Scott

Scott Hanselman is een voormalig professor, voormalig Chief Architect in Finance, nu spreker, consultant, vader, diabeet en Microsoft-medewerker. Hij is een mislukte stand-upcomedian, een cornrower en een boekschrijver.

facebook
twitteren
abonneren
Over Nieuwsbrief

Hosting door
Gehost in een Azure App Service

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Pan-Belgium
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart