Best practices voor beveiliging van React.js

Zorgvuldig gebouwde en goed functionerende beveiligingssystemen in webapplicaties helpen bedrijven sterk te staan ​​en een vertrouwensrelatie met hun klanten op te bouwen. Beveiligingssystemen voorkomen lekken van gevoelige gegevens, helpen bedrijven hun reputatie te behouden en verliezen te minimaliseren.

Helaas zien sommige bedrijven het belang van beveiliging in hun apps over het hoofd en ondervinden ze langdurige negatieve gevolgen. Volgens de beveiliging van Check Point Software Verslag doen van, “87% van de organisaties heeft in 2020 te maken gehad met een poging tot misbruik van een reeds bekende, bestaande kwetsbaarheid”

Veel bedrijven proberen zwakke punten in de beveiliging te minimaliseren. Hiervoor zoeken ze betrouwbare IT-bedrijven met uitgebreide expertise op het gebied van app-ontwikkeling en gebruiken ze de meest effectieve en beproefde technologieën voor het bouwen van hun webapplicaties. Een van deze technologieën is React.js.

In dit artikel leggen we uit waarom je voor React.js kiest voor het bouwen van je webapplicatie en hoe je React-apps beveiligt.

React.js Populariteit en waarom te kiezen?

React.js is het op één na populairste JavaScript-framework voor webontwikkeling volgens de nieuwste ontwikkelaar van StackOverflow enquête. Het is een krachtige oplossing voor het bouwen van dynamische en interactieve gebruikersinterfaces. Met React.js kunnen webontwikkelaars grote webapplicaties maken met snelle prestaties en eenvoudige schaalbaarheid.

De belangrijkste kenmerken die React.js tot een voorkeurstechnologie voor webontwikkeling maken, zijn:

 • herbruikbare componenten voor een consistent app-uiterlijk en gefaciliteerde app-ontwikkeling;
 • virtuele DOM die snelle weergave van webpagina’s mogelijk maakt en de app-prestaties verbetert;
 • hoge abstractielaag dat maakt app-ontwikkeling eenvoudig, zelfs voor React.js-beginners;
 • flux – een Facebook-architectuur voor eenvoudig datastroombeheer in React.js-apps;
 • Redux – een statuscontainer die React.js-apps organiseert, waardoor ze consistente en gemakkelijk te testen oplossingen zijn;
 • een breed scala aan ontwikkelingstools, extensies en compatibele bibliotheken.

Stackshare staten dat React.js 168,2K sterren heeft op GitHub met meer dan 33,8K GitHub-vorken. Meer dan 9600 bedrijven gebruiken React.js in hun technische stacks, waaronder Uber, Facebook, Netflix, Airbnb, Pinterest, Instagram en vele anderen.

Waarom is het belangrijk om de React.js-beveiliging te volgen?

Elke zakelijke web-app omvat uitgebreide gegevensuitwisseling en verbinding met verschillende bronnen. Dit helpt bedrijven te concurreren op de markt en effectief diensten aan hun klanten te verlenen. Nadeel is dat deze hoge connectiviteit web-apps vatbaar maakt voor een breed scala aan beveiligingsfouten en datalekken.

Bij het bouwen van hun web-apps met React.js, moeten webontwikkelaars er rekening mee houden dat React.js geen standaard beveiligingsinstellingen heeft. Daarom moeten ze weten hoe ze moeten omgaan met de meest voorkomende beveiligingsproblemen die zich in webtoepassingen kunnen voordoen.

De meest voorkomende React.js-kwetsbaarheden zijn onder meer:

 • gevaarlijke URL-schema’s;
 • gebroken authenticatie;
 • Server-side weergave;
 • SQL-injecties;
 • Ritsslip;
 • Cross-site scripting (XSS).

React.js Beveiligingskwetsbaarheden en oplossingen

Laten we eens kijken naar de meest voorkomende React.js-kwetsbaarheden en best practices om ze te voorkomen.

Gevaarlijke URL-schema’s

Koppelingen naar andere bronnen worden gevaarlijk wanneer hackers schadelijke code die met JavaScript begint, aan URL’s toevoegen. Wanneer een gebruiker op een link klikt, activeren ze het script in een browser. De app-beveiliging van React.js verhindert het gebruik van links zonder “HTTP:”- of “HTTPS:”-protocollen niet en heeft geen functies om potentiële bedreigingen te voorkomen.

Om JavaScript in hun links te vermijden, kunnen webontwikkelaars:

 • laat links beginnen met een op de witte lijst gezet protocol en geef HTML-entiteiten weer in een browser;
 • elimineer URL-invoer van de gebruikers, gebruik bijvoorbeeld een YouTube-video-ID in plaats van de link;
 • implementeer tools van derden om alle invoerlinks op te schonen.

Verbroken authenticatie

De onveilige verbinding tussen de webclient en de serverzijde leidt tot problemen met verificatie en gebruikersautorisatie. Hackers kunnen de authenticatie- en autorisatieprocessen verstoren en gebruikersaccountgegevens, wachtwoorden, sessietokens en andere entiteiten bederven.reageer js beveiliging

De meest voorkomende React.js-beveiligingsrisicofactoren met betrekking tot verbroken authenticatie zijn:

 • het blootleggen van sessie-ID’s in de URL;
 • eenvoudige of gemakkelijk te voorspellen inloggegevens;
 • sessie-ID’s en wachtwoorden verzonden met niet-versleutelde verbindingen;
 • sessie fixatie aanvallen;
 • sessies die niet ongeldig worden nadat een gebruiker zich afmeldt, en andere.

Om de HTTP-basisauthenticatieprotocollen te beschermen, moeten webontwikkelaars:

 • bepalen of de header van het domein “WWW” een echt kenmerk heeft dat helpt om mismatches in gebruikers-ID’s en hun wachtwoorden te voorkomen;
 • gebruik de juiste authenticatiemethoden, zorg er bijvoorbeeld voor dat een webapp reageert met een 401-statusfoutpagina in het geval van een mislukte authenticatie;
 • multi-factor authenticatie implementeren;
 • cloud-native authenticatie introduceren, bijv. Google Cloud Identity Platform of Azure Active Directory;
 • pas wachtwoordcontroles toe op sterke en zwakke punten.

Server-side weergave

Veel web-apps maken gebruik van server-side rendering wanneer ze hun webpagina’s en inhoud aan de gebruikers tonen. Server-side rendering heeft veel voordelen. Het verbetert de app-prestaties, maakt het laden van webpagina’s sneller en zorgt voor consistente SEO-prestaties. Hoewel dit type paginaweergave enkele beveiligingsuitdagingen met zich mee kan brengen.

Bij het renderen van een beginstatus van een webpagina met Redux, kunnen webontwikkelaars een documentvariabele genereren uit een JSON-string die er als volgt uitziet:

De JSON.stringify() kan een riskante methode zijn omdat het alle gegeven gegevens omzet in een tekenreeks en deze op een webpagina weergeeft. Als gevolg hiervan kunnen aanvallers schadelijke code in de JSON-tekenreeks invoegen en uiteindelijk de controle over een web-app of de gegevens ervan overnemen.

Om dit beveiligingslek aan te pakken, moeten webontwikkelaars:

 • voer vaak code-reviews uit en controleer de gegevens die in JSON.stringify();
 • gebruik serialize-JavaScript NPM-module om te voorkomen dat JSON wordt weergegeven.

SQL-injecties

Dit type aanval is gericht op de databases van de app. Aanvallers injecteren kwaadaardige SQL-code in een database en krijgen toegang tot de opgeslagen informatie. Door de beheerdersreferenties te verkrijgen, kunnen ze records bewerken, verwijderen of nieuwe maken.

Er zijn verschillende soorten SQL-injecties, zoals op fouten gebaseerd, op tijd gebaseerd en op logische fouten gebaseerd, en React-apps zijn kwetsbaar voor allemaal. Om het aantal SQL-aanvallen te minimaliseren, kunnen webontwikkelaars daarom:

 • implementeer witte lijsten om allerlei soorten invoer te filteren;
 • het principe van de minste bevoegdheden toepassen op alle accounts wanneer een webapp slechts één instructie (SELECT, UPDATE, INSERT of DELETE) kan gebruiken voor bepaalde bewerkingen;
 • wijs de databaserollen toe aan verschillende accounts;
 • kwetsbaarheidsscanners gebruiken;
 • valideer alle API-functies volgens hun API-schema’s.

Ritsslip

Zip Slip-kwetsbaarheid treedt op wanneer app-gebruikers verkleinde zip-bestanden indienen in React.js-apps. Wanneer een web-app dergelijke bestanden decomprimeert, worden ze hersteld naar hun oorspronkelijke grootte. Sommige van deze bestanden kunnen enkele hackercodes bevatten die aanvallers toegang geven tot het systeem.

Aanvallers kunnen deze kwetsbaarheid in React.js gebruiken en de bestanden overschrijven die verantwoordelijk zijn voor app-configuraties en informatieopslag. Met Zip Slip kunnen ze inbreken in het systeem van de app op de client- of serverlagen.

Om de mogelijkheid van een Zip Slip-hackeraanval uit te sluiten, kunnen webontwikkelaars:

 • zorg ervoor dat alle bestanden in hun webapp standaardnamen hebben en geen speciale tekens;
 • nieuwe namen genereren voor de zip-bestanden die in het systeem zijn geüpload.

Cross-site scripting

Cross-site scripting (XSS) is een ernstige kwetsbaarheid die optreedt wanneer aanvallers erin slagen een web-app te misleiden om een ​​JavaScript-code te starten. Cross-site scripting kan in twee vormen worden onderverdeeld:

 • Gereflecteerde cross-site scripting

Het gebeurt wanneer een web-app kwaadaardige JavaScript-code ontvangt van een betrouwbare bron in de vorm van een HTTP-verzoek. En deze code wordt verwerkt door de browser van de app.app-beveiliging reageren

Als gevolg hiervan krijgt het kwaadaardige script toegang tot cookies, sessietokens of andere gevoelige gegevens van de browser. Deze scripts kunnen ook de inhoud van de HTML-pagina herschrijven of ongewenste acties uitvoeren die een gebruiker kan uitvoeren.

 • Opgeslagen cross-site scripting

Opgeslagen XSS is afkomstig van een niet-vertrouwde bron. Een web-app slaat schadelijke inhoud op een server of een database op voor later. Wanneer een gebruiker de opgeslagen gegevens opvraagt, begint het script aan de serverzijde te werken en gegevens te genereren en naar de gebruiker te verzenden.

Om hun op React.js gebaseerde apps te beschermen tegen XSS-aanvallen kunnen webontwikkelaars:

 • het schrijven van code uitschakelen of vermijden waarin aanvallers mogelijk instructies kunnen invoegen voor het uitvoeren van kwaadaardige scripts, bijvoorbeeld uitsluiten in HTML-elementen zoals

Pan-Belgium
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart