Hoe lost orkestratie de uitdagingen op het gebied van big data-beheer voor digitale ondernemingen op?

Als internationale bedrijven hun gegevens efficiënt beheren, zouden ze nooit de hoorns hoeven te sluiten met het implementeren van datawetenschapsstrategieën. Het klinkt eenvoudig totdat je weet dat ‘efficiënt’ een oceaan van complexiteit is en de expertise van de meeste bedrijven te boven gaat. Het vastleggen en orkestreren van gegevens is een ruw pad, maar een noodzaak om gegevenssilo’s ongedaan te maken en onmiddellijke resultaten te bieden voor zoekopdrachten op aanvraag. En daarom hebben we data-orkestratie nodig die doelbewust bedoeld is om snelle toegang mogelijk te maken en toch te beschermen tegen wijdverbreide fragmentatie.

Hoe werkt big data-orkestratie?

Orchestration-tools zijn een middleware-laag tussen het datawarehouse (source-punten) en de bedrijfstoepassingen zoals CRM, BI Analytics, enz. Door middel van vooraf gebouwde connectoren en API-adapters zorgen deze tools voor een snelle integratie van alle bronpunten met de belangrijkste silo’s. Het vereenvoudigt het monitoren van gegevens vanaf één punt en stelt de teams in staat om naadloos op te halen. Dit alles wordt bereikt zonder dat u aangepaste scripts hoeft te ontwikkelen of extra middelen hoeft te besteden.

Waarom is orkestratie belangrijk?

In een traditioneel systeemlandschap zonder orkestratie is data-analyse afhankelijk van het raken van meerdere bronnen om de kleinste datasets op te halen.

Het is duidelijk dat het proces traag en inefficiënt is om de vereiste resultaten te genereren. Bovendien vergroot het de afhankelijkheid van andere bronnen die diepgaande kennis hebben over de systemen die anderen niet hebben.

Volgens de studie, 80% van de inspanningen op het gebied van datawetenschap gaat naar het vastleggen en voorbereiden van de gegevens voor analyse. Toch is het vatbaar voor tekortkomingen. Met orkestratie kunnen ondernemingen de uitgeputte tijd en middelen aanzienlijk verminderen. Het automatiseert het vastleggen en uitlijnen van taken terwijl de datasets worden voorbereid voor toegang.

Om de praktijk nog ingewikkelder te maken, transformeert de technologie om de paar jaar en zorgt tegelijkertijd voor een ingrijpende herziening van de datamanagementervaring. Dit betekent dat een tien jaar oud bedrijf mogelijk niet relevant is in de huidige bedrijfsopzet als het geen nieuwe generatie praktijken, inclusief orkestratie, heeft omarmd.

Het afdwingen van gegevensbeheer is een andere praktijk die in hoge mate afhankelijk is van orkestratie

Nu is gegevensbeheer belangrijk om het vertrouwen in de geïmplementeerde beveiligingsstrategieën te behouden. Het implementeren van governance-protocollen is echter moeilijk wanneer de datastroom afkomstig is uit meerdere bronnen. Orchestration verbindt alle datakanalen, waardoor het eenvoudiger wordt om een ​​governancestrategie te implementeren zonder mazen in de wet te laten. Aangezien binnenkomende gegevens in realtime worden bijgehouden, moet u ervoor zorgen dat uw orkestratiestrategie hier in overeenstemming werkt. Idealiter zouden de orkestratietools alle datapakketten bij de bron moeten blokkeren die niet door het trackingprotocol gaan.

Volg de toenemende dataschaal en complexiteit

In de nasleep van het voortstuwen van het datalandschap in de afgelopen jaren, grijpen ondernemingen in de ban van het vastleggen en verwerken van gegevens in productieve analyses. Tegenwoordig vereist een eigentijdse infrastructuur om zo’n gigantische gegevenspool te organiseren, een toegewijd resource-huis. Bovendien versnellen new-age-technologieën zoals het Internet-of-Things (IoT), kunstmatige intelligentie of de blockchain de productie van gegevens in realtime verder. Indien onbeheerd achtergelaten, zal persoonlijke informatie van miljoenen gebruikers verloren gaan en crisisachtige omstandigheden veroorzaken. Volgens een Onderzoek uit 2019 door DOMOAmerikanen alleen consumeren elke minuut meer dan 40 lakhs GB aan internetinhoud.

In feite loopt de bereidheid van het bedrijf om dit volume aan te pakken achter bij new-age technologieën, bronnen en platforms die deze datasets genereren. Met data-orkestratie hebben digitale ondernemingen de mogelijkheid om strategische protocollen te implementeren en de mammoet op één lijn te brengen.

Dat gezegd hebbende, gebrek aan orkestratie is niet het pijnpunt. Eerlijk gezegd kwam data-orkestratie tien jaar geleden naar voren toen de ‘big data-revolutie’ een inhaalslag maakte. Tegenwoordig wordt de kwaliteit van de beschikbare orkestratietools onder de loep genomen. Hoewel ze allemaal verzamelen en organiseren, is de vraag in hoeverre. Ondanks talloze pogingen om praktijken zoals micro-DB toe te passen, blijven bedrijven bang voor trage gegevens, dubbele gegevens of onvoldoende gegevens.

Het K2View-verschil

Naast vele andere biedt K2View’s Data Fabric een Micro-DB-benadering om de drukte met finesse aan te pakken. Met een focus op slimme orkestratie en ononderbroken verwerking, zorgt hun platform voor een naadloos protocolontwerp van gegevensstromen in een opeenvolging van fasen die fasen worden genoemd.

Het is dus alsof je datasets opsplitst in miljoenen micro-databases en alleen de gevraagde micro-DB raakt. Hun platform heeft vooraf gedefinieerde gegevensoperatoren die fungeren als de bouwstenen van gegevensstromen en verder samenkomen om de verwerking uit te voeren.

Hier zorgt het gegevensorkestratiemechanisme voor:

  • Frontend voor gegevensstroombeheer geproduceerd vanuit verschillende stadia links-rechts uitgevoerd. Deze stroom bestaat uit verschillende uitvoeringspaden en kan op aanvraag worden geopend op basis van configureerbare logische paden.
  • Een lijst met meer dan honderd vooraf gedefinieerde operators voor het in realtime verwerken van Micro-DB-gegevens. Op maat gemaakte operators kunnen ook aan de bibliotheek worden toegevoegd.
  • Een foutopsporingsmodus om gegevenstracering in meerdere orkestratiestromen te visualiseren.

In tegenstelling tot eerdere pogingen, converteert Data Fabric met succes verspreide gegevenssets naar enkelvoudige digitale entiteiten die elk een specifiek bedrijfsobject vertegenwoordigen. Simpel gezegd, 95% van de gegevenstoegang vindt plaats binnen een specifieke micro-database, omdat deze in de eerste plaats was georganiseerd op basis van zakelijke behoeften.

Afhaal

De datamanagementpraktijken van de toekomst zullen razendsnelle verwerking vereisen, ongeacht het volume. Evenzo moet het beheerecosysteem risicovrije integratie, configuratiegemak, ingebedde datadiensten en een prestatiegerichte verwerkingsengine bieden. Daarom moeten ondernemingen plannen maken en zich voorbereiden op een periode van tien jaar om concurrerend te blijven in deze flexibele zakelijke tijden.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Pan-Belgium
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0