Topontwikkeltrends in de front-end die u in 2021 moet volgen

In zijn laatste verslag doen van Stack Overflow heeft JavaScript opnieuw gerangschikt als de eerste meest populaire en gebruikte front-end programmeertaal. Het bekleedt al acht jaar op rij zijn toppositie in deze categorie en dat is geen verrassing. JavaScript wordt voortdurend verbeterd en het biedt softwareontwikkelaars een breed scala aan tools en frameworks waarmee u snel en eenvoudig robuuste en effectieve apps kunt bouwen.

In dit artikel kijken we naar de nieuwe technologie van JS en ontdekken we de beste trending JavaScript-frameworks in 2021.

Wat zijn de huidige trends in Javascript-ontwikkeling?

In 2021 bereikte JavaScript de topscores van GitHub en Stack Overflow. Naast JavaScript werden de frameworks, bibliotheken en tools dit jaar ook hoog gewaardeerd door toonaangevende recensenten. Laten we eens kijken naar de meest prominente JavaScript-technologieën die in 2021 door experts worden geprezen.

TypeScript

Sinds de release in 2012 is TypeScript alleen maar in populariteit toegenomen als een haalbaar alternatief voor JavaScript. Veel softwareontwikkelaars waarderen TypeScript vanwege de vereenvoudigde syntaxis. Het maakt JavaScript gemakkelijker te coderen, lezen en debuggen. Bovendien werkt TypeScript goed voor grootschalige projecten, terwijl JavaScript een betere optie is voor kleinere.

In Stack Overflow Onderzoek, TypeScript is gerangschikt als de 2e meest geliefde taal en overtreft Python, C # en JavaScript. In 2021 blijft TypeScript een van de meest gebruikte programmeertalen voor softwareontwikkeling en krijgt het nog meer invloed in de front-end.

Reageer

React is een van de meest populaire JavaScript-frameworks van de afgelopen jaren. Veel softwareontwikkelaars bewonderen React vanwege zijn supersnelle virtuele DOM, hoge flexibiliteit en gebruiksgemak.

The State of JS in zijn recente rapport gerangschikt Reageer op het tweede meest bevredigende, interessante en gebruikte raamwerk. Het betekent echter niet dat React zijn positie verliest. Hetzelfde rapport beweert dat 64,8% van de respondenten dit raamwerk zal gebruiken bij hun front-end ontwikkeling, en 19,1% is geïnteresseerd om het toe te voegen aan hun technische stack.

Verwacht wordt dat 2021 een goed jaar wordt voor React npm-pakketdownloads bereikte in april de grens van 10 miljoen, 5 keer meer dan AngularJS.

Slank

Svelte is een nieuw JavaScript-framework dat snel aan populariteit wint onder front-end-ontwikkelaars. Ten eerste werd het uitgebracht in 2016 en tegen 2020 was het gerangschikt als de meest interessante en veelbelovende innovatie onder JavaScript-frameworks.

Er is 15% van de front-end ontwikkelaars die Svelve actief gebruiken bij het ontwikkelen van hun app. De belangrijkste voordelen die Svelve zo speciaal noemen, zijn:

  • snelle en gestroomlijnde ontwikkeling van webapps;
  • herbruikbare componenten die kunnen worden geïntegreerd vanuit andere Javascript-frameworks;
  • compacte syntaxis;
 • eenvoudige codesplitsing en andere functies.

Hoewel Svelte een nieuwkomer is onder JavaScript-frameworks, verwachten front-end-ontwikkelaars dat het zich in 2021 kan bewijzen.

Vue.js

Vue js., Een JavaScript-framework, trekt tegenwoordig vooral veel aandacht. In september 2020 brachten de makers van Vue.js de langverwachte release uit met eersteklas functies voor front-end ontwikkeling.

Vue.js is een van de meest opmerkelijke JavaScript-frameworks. Het was gerangschikt de 7e meest gebruikte in front-end ontwikkeling. Vue.js wordt gewaardeerd om zijn lichtgewicht ontwerp, eenvoud om te gebruiken en aan te passen, en gemakkelijke integratie met andere frameworks, waaronder React, Laravel, Express, Django en vele anderen.vue.js framework

In september 2020 had Vue.js zijn derde release met:

 • grote verbeteringen in zijn prestaties dankzij zijn ‘compiler-geïnformeerde virtuele DOM’;
 • een Composition API die het werk met grootschalige projecten verlicht;
 • kleinere bundelgroottes en gelaagde modules;
 • TypeScript-integratie en verbeterde ondersteuning en andere functies.

Vue.js-makers hebben 2 jaar gewerkt aan het bouwen van Vue.js 3.0-functies voordat deze in 2020 stabiel werd. Er waren meer dan 100 bijdragers, meer dan 30 RFC’s, 600 pull-verzoeken en meer dan 2600 commits aan de Vue.js 3.0-repository. In 2021 gaan softwareontwikkelaars door met het testen van de nieuwe versie van Vue.js 3.0. Tegelijkertijd wordt de oudere versie 2.7 van Vue.js LTS met een onderhoud van 1,5 jaar.

Waarom is Vue.js zo bijzonder en hoe kan het uw app-ontwikkeling ten goede komen? Laten we enkele Vue.js-functies eens nader bekijken, waardoor het een populaire keuze is onder softwareontwikkelaars:

 • maakt gebruik van een virtuele DOM waardoor de weergave van inhoud en pagina’s sneller verloopt;
 • bevat herbruikbare UI-componenten voor snelle ontwikkeling van webapplicaties en hun eenvoudig onderhoud;
 • gegevensbinding in één richting dat een gegevensstroom tussen componenten versnelt en faciliteert;
 • ondersteunt bibliotheken van derden voor JS-afhankelijkheidsinjectie (Vue Injector) voor betere herbruikbaarheid van code en minder codeerfouten;
 • heeft officiële typen en decorateurs voor degenen die liever gebruiken TypeScript naar JavaScript met Vue;
 • compact formaat en lichtheid in vergelijking met andere frameworks, bijv. AngularJS;
 • super gebruiksvriendelijk, om met Vue te beginnen, hoeven beginners alleen HTML, ES5 en JavaScript te kennen.

Top Javascript-frameworks en -bibliotheken om naar te kijken in 2021

React.js, Vue.js, AngularJS en andere populaire JavaScript-frameworks domineren al enkele jaren de front-end-ontwikkeling. Er is echter altijd een kans op de opkomst van disruptieve technologie of een raamwerk dat de spelregels volledig kan veranderen. Daarom moeten front-end-ontwikkelaars op de hoogte blijven van de nieuwste technologieën en de nieuwe bibliotheken en frameworks die op de markt verschijnen in de gaten houden.populaire javascript-frameworks

Hier zijn de kaders en bibliotheken om naar te kijken in 2021.

 • Next.js is een front-end framework gebaseerd op React. Het belangrijkste voordeel van Next.js is dat het hot code herladen, geautomatiseerde codesplitsing en routing, server-side rendering en SEO-beheerfunctionaliteit biedt. Het is supersnel en biedt een geweldige gebruikerservaring door pagina’s aan de serverzijde weer te geven en statische sitegeneratie uit te voeren.
 • Gatsby – een op React gebaseerd raamwerk dat uitstekend werkt voor het bouwen van e-commerceplatforms, landingen, PWA’s en andere weboplossingen. Gatsby kan bogen op zijn beveiligingsfuncties, uitstekende SEO en snelle gegevensweergave. Het maakt gebruik van de nieuwste webtechnologieën, zoals GraphQL, ES6 + JavaScript en vele anderen.
 • VuePress is een statische sitegenerator die draait op Vue.js. Dit minimalistische maar krachtige framework genereert statische HTML-code voor elke pagina die als SPA wordt uitgevoerd nadat deze pagina is geladen.
 • LitElement – eenvoudige en lichte bibliotheek waarmee componenten tussen frameworks en projecten kunnen worden gedeeld en een UI-ontwerpsysteem kan worden gemaakt.
 • RxJS-bibliotheek maakt het mogelijk om asynchrone en op gebeurtenissen gebaseerde programma’s te bouwen. Het kan worden geïntegreerd met een groot aantal JavaScript-bibliotheken en frameworks. RxJS is niet gemakkelijk te gebruiken, hoewel de softwareontwikkelaars die RxJS leren, beter begrijpen hoe ze een declaratieve programmeerstijl moeten gebruiken en hun codeervaardigheden kunnen verbeteren.
 • Datum-fns is een hulpprogramma JavaScript-bibliotheek. Het biedt softwareontwikkelaars een complete set tools voor het beheren van JavaScript-datums in browsers en Node.js.
 • Vue-injector – een open-source afhankelijkheidsinjectiebibliotheek speciaal gemaakt voor Vue.js. Het helpt softwareontwikkelaars om gemakkelijk gegevens over te dragen, een service en een servicefabriek te creëren, een gebeurtenisbus in hun codes te implementeren en nog veel meer. Hiermee kunnen flexibele en robuuste apps worden gemaakt.

Samenvatting

JavaScript behoudt zijn leidende positie in front-end development al acht jaar. Veel softwareontwikkelaars geven de voorkeur aan deze taal vanwege de eenvoud om te leren en te implementeren, hoge snelheid en de mogelijkheid om rijke interfaces te maken. Deze programmeertaal heeft een breed scala aan tools en frameworks die ontwikkelaars verschillende ontwikkelingsbenaderingen bieden en helpen om zelfs de meest complexe functionaliteiten te bouwen.

Front-end-ontwikkelaars moeten op de hoogte zijn van de nieuwste, snel veranderende JavaScript-trends om snel te leren en de meest effectieve daarvan toe te voegen aan hun technische stacks. Hierdoor kunnen ze succesvolle en robuuste apps bouwen, waarbij de meest krachtige en praktische ontwikkelingstechnieken worden toegepast.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Pan-Belgium
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart