IoT World Today: waarom moeten we IoT-projecten bouwen?

Dit artikel gaat over de vooruitzichten van IoT en waarom we IoT-projecten moeten bouwen. Je denkt misschien dat de reden nieuwe technologieën zoals 5G zijn, maar dat is niet het geval. Na de pandemie van vorig jaar zijn we getuige van een ongekend gebruik van internet en een sterke afhankelijkheid van netwerktoepassingen. Nu, in 2021, kunnen we zeggen dat het consumentengedrag is veranderd en voorgoed is veranderd. Consumenten beginnen te vertrouwen op IoT-apparaten en daarom moet u er vandaag een bouwen. Hier is waarom.

Technologische diversiteit stimuleert IoT-groei

De Covid-19-pandemie dreef bedrijven en consumenten ertoe om meer afhankelijk te worden van technologie. Geen wonder dat het IoT met dubbele cijfers groeide. We zijn getuige van een toenemende verfijning van de IoT-technologie en deze trend zal de komende jaren domineren. In dit deel bespreken we enkele van de uitdagingen en voordelen van technologie als het gaat om IoT.

Uitbreiding van de acceptatie van IoT door de industrie

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom zoveel industrieën overhaasten naar IoT-technologie. Tegenwoordig domineert IoT het huis, de automatisering, het onderhoud, de gezondheidszorg, bijna elke sfeer van het leven. En verrassend genoeg gaat het bij het bouwen van een IoT-app niet om een ​​6-cijferig cijfer. U kunt een IoT-apparaat ontwikkelen tegen een gemiddelde prijs tussen $ 10.000 en $ 50.000. De kosten zijn dus een factor voor de groeiende acceptatie van IoT door de industrie.

IoT-beveiligingsproblemen

Het fruit is nog niet rijp en we moeten het hebben over de IoT-beveiligingskwesties zoals toegang tot gevoelige gegevens, sabotage of botnets. Sommige bedrijfstakken zijn kwetsbaarder voor beveiligingsproblemen dan andere. Een enkele aanval op een productiefabriek die sterk afhankelijk is van slimme technologie, kan die fabriek bijvoorbeeld buiten werking stellen. Andere sectoren zijn bedrijfstakken waar vertrouwelijke klantinformatie wordt bewaard.

Een ding is duidelijk. Technologie bevindt zich nog in de beginfase van ontwikkeling en er zijn nog steeds beveiligingsproblemen. Het IoT-systeem staat nog steeds voor veel beveiligingsuitdagingen die moeten worden aangepakt als we willen vertrouwen op dit soort technologie als een belangrijk aspect voor toekomstige toepassingen.

Wat maakt de beste IoT-programmeertaal?

Als het gaat om IoT-toepassingen, vertrouwen ontwikkelaars op verschillende programmeertalen waarvan zij denken dat ze het beste passen. Onder hen zijn Java, C en C ++, Python, JavaScript, Swift en PHP. Hier is een lijst met de basisvoordelen van elk.

Programmeertaal

Voordelen

Java
 • Draagbaarheid.
 • Ontwikkelaars kunnen de code op kleine machines uitvoeren.
 • Schrijf een keer, ren waar dan ook.
C en C ++
 • Code voor embedded systemen.
 • Laag energieverbruik en geavanceerde flexibiliteit.
Python
 • Makkelijk te lezen.
 • Flexibel.
 • Kan werken met apps met veel gegevens.
JavaScript
 • Geschikt voor microcontrollers met een laag vermogen.
Snel
 • Perfecte match voor IoT-projecten dankzij iOS- en macOS-apparaten.
Php
 • Een van de meest flexibele en betaalbare talen.
 • Snel en gratis.

Sleutelbesturingssysteem voor het IoT

OS Gateway Market-staafdiagram

Zoals je kunt zien, domineert Linux de OS-markt voor gateways. Het platform heeft een aantal belangrijke kenmerken, zoals betrouwbaarheid, configureerbaarheid, snelheid en energiezuinige accommodatie, waardoor het het beste geschikt is voor embedded apparaten. Als open-source systeem biedt Linux een hoog niveau van transparantie en maatwerk voor speciale doeleinden.

Hier is waar u op moet letten bij het selecteren van een besturingssysteem.

 1. Is realtime een vereiste?
 2. Wat is het geheugen, de verwerkingscapaciteit?
 3. Wat zijn de beveiligingsvereisten?
 4. Wat is hun energie-efficiëntie?
 5. Ondersteunt het gekozen besturingssysteem verschillende platforms?
 6. Wat zijn de communicatie- en netwerkvereisten?
 7. Is interoperabiliteit van bedrijfssystemen nodig?

Als u deze vragen bij aanvang beantwoordt, voorkomt u kostbare wijzigingen in het implementatieproces.

Top IoT-cloudplatforms

Waarom zijn IoT-platforms belangrijk? Als u overweegt IoT-apparaten te bouwen, heeft u een ruimte nodig om alle informatie te verzenden, op te slaan en te verwerken. Waarom kun je dat niet lokaal doen? Welnu, de enorme hoeveelheid informatie is niet praktisch meer om op lokale hardware op te slaan. Het is duur en niet uitvoerbaar.

Dit is de reden dat de markt getuige is geweest van de proliferatie van clouddiensten. Op dit moment domineert het Amazon Web Services IoT-platform de markt, maar het is duur. Er zijn er nog een paar, zoals Google Cloud Platform en Microsoft Azure IoT Hub die hoogwaardige service kunnen bieden met draagbaarheid en geheugenopslagcapaciteiten.

Connectiviteit Chaos

Het onlangs uitgebrachte rapport van Forrester voorspelt chaos in connectiviteit. Om de lage connectiviteit te compenseren, zegt het rapport dat de uitgaven naar satelliet en andere energiezuinige opties gaan. Forrester voorspelt volgend jaar 20% meer rente voor deze opties. Het rapport zegt dat een groot deel van die interesse naar de zorgmarkt zal gaan, aangezien consumenten vertrouwd raken met zorg op afstand na de gedragsverandering van Covid-19. Forrester voorspelt ook slimme verlichting en sensorgebaseerde activiteitsmonitoring met de opkomst van slimme kantoren die IoT gebruiken.

Maar dat is niet het hele verhaal. IoT zal de markt veroveren op het gebied van onderhoud en reparatie, omdat klanten het gemak van thuisbezoeken willen zonder de downtime en dure reizen, aldus het rapport.

Voor andere Forrester-voorspellingen voor 2021 klikt u op hier.

Stimuleren van de transformatie van werknemers op het gebied van gezondheid en veiligheid

Een groot aantal mensen is op afstand gaan werken en het is onwaarschijnlijk dat deze trend zal keren, zelfs niet wanneer de wereld Covid-vrij wordt. Wederom wenden werkgevers zich tot IoT om de gezondheid en veiligheid van hun werknemers te waarborgen, zoals in transport en bouw tot politie en fabriekswerk. Dit heeft betrekking op alles van alarmen tot detectieapparatuur.

Als het gaat om IoT-apparaten voor gezondheid en veiligheid, gaan de voordelen veel verder dan het helpen van werknemers bij specifieke taken. De verzamelde gegevens kunnen ook worden gebruikt om toekomstige risico’s te beoordelen en taken toe te wijzen die het veiligst en meest efficiënt zijn.

Verbonden machines om klanten aan te trekken

Laten we een eenvoudig voorbeeld nemen van hoe verbonden apparaten zoals robots klanten kunnen aantrekken. Omdat de pandemie strikte beperkingen oplegt aan menselijke contacten, wordt IoT momenteel ingezet om offline en online evenementen met elkaar te verbinden en speelt het een rol in conferenties wanneer deelnemers virtueel worden getransformeerd naar een cloudgebaseerde omgeving.

Via de virtuele conferentie-app kunnen bezoekers deelnemen aan een evenement, evenementen boeken en zelfs communiceren met de leveranciers. Zoals een organisator van dergelijke evenementen vertelt, worden robots niet moe of verveeld door het herhalen van dezelfde informatie.

En het aanbod van dergelijke apparaten is enorm, van slimme inhalatoren om astma te beheersen tot thuisreparatiemachines.

Locatie van consument en werknemer

Laten we eens kijken hoe IoT de markt locatiegewijs zal transformeren. Een onvermijdelijke verandering is dat de bedrijven hun afhankelijkheid van specifieke regio’s, teams en technologieën zullen stoppen. We zijn al getuige van bedrijven met hoofdkantoren in het ene uiteinde van de wereld en kleinere teams die voor hen werken in andere regio’s. Hierdoor kunnen bedrijven ook 24/7 producten produceren terwijl de werkuren gedurende de dagcyclus verschuiven.

Dit heeft niet alleen betrekking op de locatie van de werknemer, maar ook op de klanten. Reuzen als Amazon en eBay hebben de manier waarop we naar verkopen kijken veranderd en zullen doorgaan met het doorbreken van de traditionele handelswijzen.

Samenvatting

Wat zijn de lessen die kunnen worden getrokken uit IoT-ervaring? We bouwen langzaamaan een wereld met één economie waar aankopen worden gedaan ongeacht geografische locatie en 24/7. Ondertussen kunnen we te maken krijgen met connectiviteits- en beveiligingsproblemen en is er veel ruimte voor geavanceerde technologieën die zelfs 5G zullen overstijgen. Het IoT en AI zijn er en hun capaciteiten kunnen verrassend groot zijn. Verwacht de komende jaren het onverwachte te zien.

Dus waarom moeten we IoT-projecten bouwen? Simpelweg omdat de toekomst is met nieuwe technologieën zoals IoT, AI, Augmented Realityen Virtual Reality.

De wereld is er klaar voor, zowel als koper als als verkoper, en er ontstaan ​​nieuwe vormen van technologieën die de wereld op een nieuwe manier vormgeven.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Pan-Belgium
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart