Hoe u een opdrachtprompt, PowerShell of een willekeurige shell kunt starten vanuit het menu Start rechtstreeks naar Windows Terminal

Ik ben dol op de Windows Terminal, maar op dit moment start ik de Terminal en kies ik een Shell (PowerShell, CMD, bash, enz.) Uit het menu. Soms wil ik “shell-first” zijn.

Ik ga naar het Startmenu, typ cmd en dan wordt de oudere console / terminal opgestart. Ik moet onthouden om Terminal te draaien en vervolgens cmd uit te voeren. Dus ik zei tegen mezelf: “Zelf, wat is een goede manier om dat op te lossen?”

Wanneer u op Start drukt en begint te typen (wat anders is dan WinKey + R en rechtstreeks een .exe uitvoert), kijkt u naar Shortcuts / LNK-bestanden. U kunt uw eigen maken en bestaande wijzigen.

Druk op Start, typ “Command Prompt” of “PowerShell” en klik met RECHTS op het pictogram en Open Bestandslocatie.

De opdrachtprompt was bijvoorbeeld hier op mijn computer:

C:UsersscottAppDataRoamingMicrosoftWindowsStart MenuProgramsSystem Tools

Dus ik Ctrl + C, Ctrl + V om een ​​kopie te maken (back-up) of ik kan gewoon met de rechtermuisknop klikken en op eigenschappen klikken om degene die ik heb te wijzigen.

Vervolgens verander ik het doel in wt.exe (Windows Terminal) en geef ik het profiel met de naam door voor de shell die ik wil:

C:UsersscottAppDataLocalMicrosoftWindowsAppswt.exe -p "Command Prompt"

In dit geval is het een opdrachtprompt. Ik heb ook mijn LNK-bestand hernoemd naar Command Prompt (Terminal), maar dat is optioneel.

Opdrachtprompt in Terminal

Ik kan hetzelfde doen voor PowerShell. Ik ben verhuisd naar open source PowerShell 7 (gebaseerd op .NET Core) waaruit ik heb geïnstalleerd de Windows Store. Sommige winkel-apps willen niet dat je hun pictogrammen wijzigt, dus heb ik gewoon een andere gewijzigd. U kunt ook uw eigen maken door met de rechtermuisknop op Nieuwe snelkoppeling te klikken.

PowerShell in Terminal

Ik deed dit zelfs met de Visual Studio 2019 Developer Prompt door er eerst een profiel voor te maken in mijn Terminal-instellingen:

{
"commandline": "C:WINDOWSSysWOW64WindowsPowerShellv1.0powershell.exe -noe -c "&{Import-Module """C:Program Files (x86)Microsoft Visual Studio2019CommunityCommon7ToolsMicrosoft.VisualStudio.DevShell.dll"""; Enter-VsDevShell 4f53a196}"",
"guid": "{61c54bbd-c2c6-5271-96e7-009a87ff45ce}",
"hidden": false,
"name": "VS2019 Dev Prompt",
"startingDirectory": "%USERPROFILE%"
},

en vervolgens het pictogram wijzigen om het aan te roepen met wt.exe en het genoemde profiel. Dit kan ook werken met Cygwin, Yori, Ubuntu of elke andere shell.

Een paar minuten en een paar snelkoppelingswijzigingen later, nu kan ik op start drukken, PowerShell, command, cmd, wat dan ook typen, en het wordt allemaal geladen in Windows Terminal!

Windows Terminal voor iedereen

Aangezien deze techniek alleen werkt met lnk-bestanden die door het Start-menu worden gebruikt, werkt het ook met PowerToys Run (wat vergelijkbaar is met Quicksilver of Spotlight op Mac)!

PowerToys Run is als Quicksilver voor Mac

Ik hoop dat dit helpt!


Sponsor: De nummer 1 reden waarom ontwikkelaars voor Couchbase kiezen? U kunt uw bestaande SQL ++ -vaardigheden gebruiken om eenvoudig JSON op te vragen en te openen. Dat is meer kracht en flexibiliteit met minder training. Kom meer te weten.

Over Scott

Scott Hanselman is een voormalig professor, voormalig hoofdarchitect in financiën, nu spreker, consultant, vader, diabetespatiënt en Microsoft-medewerker. Hij is een mislukte stand-upstrip, een cornrower en een boekauteur.

facebook
twitter
abonneren
Over Nieuwsbrief

Hosting door
Gehost in een Azure App Service

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Pan-Belgium
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart