Het verkennen van de Visual Studio Code REST Book-extensie voor native notebooks

Mijn collega Tanha Kabir heeft een cool Visual Studio Code-extensie genaamd REST Book. Natuurlijk zijn er veel extensies en veel manieren om REST API’s aan te roepen vanuit Visual Studio Code, om nog maar te zwijgen van de opdrachtregel.

Echter, REST Boek is een Postman-achtige notebook die gebruikmaakt van de Native Notebooks UI-ervaring die al is ingebouwd in Visual Studio-code.

Als je al houdt van het concept van notebooks zoals ik, dan zal je REST Book geweldig vinden. Het is elektrisch papier! Net als .NET Interactive of Jupyter Notebooks, het combineert proza ​​en code in een zeer schone en zeer intuïtieve interface.

OPMERKING: Vandaag de REST Book-extensie vereist Visual Studio Code Insiders, maar niet voor lang. Krijgen Insiders en voer het hier zij aan zij uit met een stabiele VS-code.

Hier ben ik aan het bellen naar mijn Nightscout-server om mijn realtime bloedglucose te zien:

Best wel gaaf. Het is een vroege dag, maar ik denk dat Tanha al een zeer interessante combinatie heeft van een native Notebook-ervaring en een Postman-achtige ervaring. Opmerking Ik heb ook een “GEHEIM” gemaakt in de vorm van mijn API-sleutel, en dan kan ik ernaar verwijzen in het GET-verzoek met $ SECRETS.name.

U kunt ook variabelen toewijzen zoals:

let foo = GET https://hanselman.com

en gebruik ze vervolgens in volgende cellen met $ .foo.headers.User-Agent, enz.

Installeer gewoon de Rest Book-extensie in VS Code Insiders en maak een nieuw leeg tekstbestand met de extensie .restbook.

U kunt GET doen en de URL op meerdere regels hebben als u splitst op een? of &

GET https://www.google.com
?query="hanselman"
&page=2
User-Agent: rest-book
Content-Type: application/json

En u kunt POST en elke nieuwe regel zal een koptekst zijn, tot de laatste regels na een lijnscheidingsteken dat de hoofdtekst van de oproep is.

POST https://www.myexampleapi.com
User-Agent: rest-book
Content-Type: application/json

{
name: "Hello",
text: "Hi friends, how are you all?"
}

Als je mee wilt doen, kijk naar de bron, meld een probleem of bug aan, of geef gewoon complimenten, doe het dan op haar repository op https://github.com/tanhakabir/rest-book Veel plezier!


Sponsor: De nummer 1 reden waarom ontwikkelaars voor Couchbase kiezen? U kunt uw bestaande SQL ++ -vaardigheden gebruiken om eenvoudig JSON op te vragen en te openen. Dat is meer kracht en flexibiliteit met minder training. Kom meer te weten.

Over Scott

Scott Hanselman is een voormalig professor, voormalig hoofdarchitect in financiën, nu spreker, consultant, vader, diabetespatiënt en Microsoft-medewerker. Hij is een mislukte stand-upstrip, een cornrower en een boekauteur.

facebook
twitter
abonneren
Over Nieuwsbrief

Hosting door
Gehost in een Azure App Service

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Pan-Belgium
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart