IoT Smart Home Automation-industrie in 2021

Wat als je al je apparaten met internet zou kunnen verbinden: klokken, speakers, lichten, deurbellen, camera’s, ramen, warmwaterboilers, apparaten, kookgerei, etc. Met behulp van IoT is slimme domotica tegenwoordig mogelijk geworden.

De wereldwijde markt zal naar verwachting een waarde bereiken van bijna 100 miljard US dollar in 2021. China en het Verre Oosten zijn de meest prominente smart home-markten qua verkoopvolume, met 40% van de gefabriceerde apparaten die in de regio worden verkocht.

In 2023 wordt verwacht dat het aantal slimme woningen zal toenemen voorbijgaan 350 miljoen. Slimme luidsprekers, die het meest populaire marktsegment vormen, hadden tegen 2020 ongeveer 320 miljoen eenheden in gebruik. Tegen 2024 wordt verwacht dat de geïnstalleerde basis dubbele in maat.

Andere belangrijke segmenten van de smarthome-markt omvatten video-entertainmentsystemen zoals smart-tv’s, bewakings- en beveiligingssystemen voor thuis en slimme apparaten. Extra apparaten die kunnen worden ingebouwd in IoT-gebaseerde domoticasystemen zijn onder meer slimme thermostaten, sensoren en intelligente verlichting. Deze apparaten worden in huis gebruikt voor energiezuinigheid en om het comfort te verhogen.

De op IoT gebaseerde smart home-apparaten bieden een gevoel van gemak, maar ze kunnen ook serieuzere functies uitvoeren, zoals fungeren als uw huisbeveiligingssysteem wanneer u weg bent. Met andere woorden, ze zijn niet langer alleen voor de lol; ze dienen ook een praktisch doel. Met slimme domotica met IoT kunt u alles in de gaten houden, van verlichting tot watertemperatuur in uw badkuip.

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Pan-Belgium
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart