Personeelsvergroting versus uitbesteding: wat is het beste?

Elk modern bedrijf moet aan een groeiend aantal IT-behoeften voldoen om een ​​succesvolle ontwikkeling en sterke concurrentie op de markt te garanderen. Om alle IT-activiteiten effectief aan te kunnen en gefocust te blijven op het leveren van hun kerndiensten of een product, verwijzen bedrijven vaak naar professionele IT-outsourcingbedrijven.

Met IT-outsourcingoplossingen kunnen bedrijven hun uitgaven voor IT-services optimaliseren, hun dagelijkse IT-taken op professioneel niveau uitvoeren en hun operationele efficiëntie verhogen. Hiervoor bieden IT-outsourcingbedrijven verschillende engagementmodellen aan. De meest populaire zijn: personeelsvergroting, volledige productontwikkeling outsourcing of het inhuren van een toegewijd team van experts. In dit artikel bekijken we de voor- en nadelen van de twee meest populaire modellen: personeelsvergroting en IT-projectoutsourcing en leggen we uit wanneer we voor het ene boven het andere moeten kiezen.

IT-personeelsvergroting

Wat is personeelsvergroting bij IT-outsourcing? Personeel vergroting is een van de soorten software-outsourcingdiensten waarbij bedrijven voor personeelsuitbreiding hun specialisten op tijdelijke basis ter beschikking stellen om de interne teamprestaties te verbeteren. Gewoonlijk bieden IT-bedrijven personeelsuitbreiding aan op basis van een tijd- en materiaalcontract wanneer hun klanten betalen voor IT-personeel op uurbasis en de materialen die nodig zijn om het project te voltooien.

Laten we eens nader kijken naar de IT-personeelsvergrotingsservice, de duidelijke voordelen en verborgen nadelen.

Vijf belangrijke voordelen voor personeelsuitbreiding

 • Kost efficiëntie. Uitbreiding van IT-personeel helpt bij het verlagen van de aanwervings- en onboardingkosten, evenals de voltijdse lonen en secundaire arbeidsvoorwaarden die onvermijdelijk zijn bij een intern dienstverband. Als gevolg hiervan betaalt u alleen voor de daadwerkelijke uren die aan uw project zijn besteed, waardoor u korte en lange termijn kosten bespaart.
 • Snelle onboarding van smalle specialisten. Volgens Harvey Nash’s KPMG CIO-enquête, kampt de IT-industrie met een tekort aan bekwame en beperkte IT-experts. Daarom kan het een uitdagende taak zijn om de juiste specialist in uw regio te vinden. Dankzij IT-personeelsuitbreiding kan uw bedrijf gebruikmaken van de talentenpool van ervaren en opgeleide IT-professionals en de specialisten vinden die het meest geschikt zijn voor uw IT-projecten.
 • Seizoensarbeid. Het vergroten van IT-personeel biedt flexibele schema’s voor het samenwerken met externe teams. Het betekent dat u IT-professionals kunt toevoegen wanneer u ze hooguit nodig hebt en ze kunt inkrimpen wanneer hun ondersteuning niet meer nodig is. Bijvoorbeeld om te kiezen voor een resource augmentation model om een ​​bepaald project te realiseren of om uw in-house team te ondersteunen met extra personeel tijdens de pickloads. Bovendien is het veel gemakkelijker om een ​​contract voor personeelsuitbreiding te beëindigen dan de interne teamleden te verminderen of zelfs te ontslaan.
 • Beheer in eigen beheer. Wanneer u kiest voor personeelsversterking, betekent dit dat het externe team rechtstreeks samenwerkt met uw interne team. Zij volgen het interne arbeidsreglement en rapporteren rechtstreeks aan je leidinggevenden. Het betekent dat uw managers en teamleiders zullen overwegen wanneer en waar ze de lacunes in de vaardigheden moeten opvullen met de benodigde IT-specialisten.

Nadelen van personeelsvergroting

 • Beheersvermogen. Wanneer u een extern team inhuurt, moeten uw bedrijfsmanagers voorbereid zijn om meer mensen aan te sturen, extra begeleiding te bieden en nog veel meer.
 • Aanvullende training en integratie. Hoewel een extern team de nodige IT-vaardigheden zal verwerven, zullen uw managers nog steeds de interne processen en het interne beleid van uw bedrijf moeten uitleggen. Bovendien, wanneer u nieuwe specialisten toevoegt aan een reeds bestaand team, moet u de nieuwkomers tijd geven om de procedures en regels van het bedrijf te leren.

Projectuitbesteding

Wat betekent projectuitbesteding en waarom ervoor kiezen als er sprake is van personeelsversterking?

Projectuitbesteding is het model wanneer een bedrijf zijn volledige projectontwikkeling uit handen geeft aan IT-outsourcingprofessionals. Het betekent dat IT-outsourcingklanten zich geen zorgen hoeven te maken over teambeheer of kantoorvoorbereiding om nieuwe medewerkers te verwelkomen. In plaats daarvan kunnen ze zich concentreren op hun kerncompetenties terwijl al het IT-werk door professionals wordt gedaan.

Bij IT-projectoutsourcing is een team van experts betrokken dat klaar staat om projectbeheertaken op zich te nemen, evenals alle softwareontwikkelingsprocessen. Het projectteam werkt afzonderlijk van uw interne team en is niet betrokken bij interne bedrijfsactiviteiten.uitbesteden betekenis

Wat kunt u winnen bij de outsourcingdiensten van IT-projecten? Laten we eens kijken naar de belangrijkste voordelen.

Belangrijkste voordelen van uitbesteding

 • Vermindering van de kosten. Wanneer u uw IT-ontwikkelingsprojecten uitbesteedt, hoeft u, net als in het geval van personeelsuitbreiding, niet te investeren in werving, onboarding en training van personeel en ook niet om hun loonlijst of bonussen. Dit maakt het mogelijk om de kosten die onvermijdelijk zijn bij in-house huren aanzienlijk te verminderen.
 • Snelle projectstart. Voor interne teams kan het lang duren voordat het project van de grond komt. Het team kan aanvullende training nodig hebben, specialisten inhuren of speciale apparatuur kopen om het project te starten. Terwijl bij projectoutsourcing het team de volledige ontwikkelingscyclus van het project verzorgt, van de ontwikkeling van de documentatie tot de productrelease en het onderhoud ervan.
 • Technische en beheersregeling. Bij het uitbesteden van uw projecten hoeft u zich geen zorgen te maken over het vinden van extra ruimte om werkplekken voor de nieuwe medewerkers te regelen en hoeft u zich geen zorgen te maken over het kopen van gelicentieerde software of hardware. Bovendien nemen IT-outsourcingbedrijven de verantwoordelijkheid op zich voor de selectie van werknemers en hun opleiding. Hierdoor krijg je een all-set team voor een vaste prijs.
 • Verminderde risico’s. IT-outsourcingbedrijven leveren hoogopgeleide specialisten die de verantwoordelijkheid voor de projectresultaten op zich nemen. Hierdoor accepteren zij de risico’s die gepaard gaan met de ontwikkeling van uw digitale oplossing.
 • Ontlasten van een in-house team. Met IT-projectoutsourcing kunt u zich concentreren op uw kernactiviteiten en uw interne medewerkers ontlasten, zodat ze zich kunnen concentreren op belangrijkere zakelijke taken. Op deze manier kunnen uw managers meer flexibiliteit krijgen en werken aan de projecten die onder het specifieke expertisegebied van uw bedrijf vallen.

Het beste technologieleveringsmodel voor u selecteren

Het kiezen van het juiste technologieleveringsmodel is een uitdagende taak. In dit geval werkt het ‘one size fits all’-concept niet en moet je rekening houden met veel variaties. Ze bevatten:

 • het budget dat uw bedrijf bereid is te investeren in de IT-diensten;
 • projectvereisten en technische vaardigheden van de werknemers;
 • technische capaciteit en beschikbaarheid van uw in-house team;
 • projectdeadlines en product time-to-market snelheid;
 • positie van uw concurrenten in de markt, en vele andere aspecten.

Personeelsvergroting is een flexibele personeelsoplossing die externe technische expertise naar uw interne team brengt. Deze vorm van outsourcing werkt het beste voor reeds bestaande projecten. U kunt tijdens bepaalde projectfasen extra medewerkers toevoegen en snel verwijderen.

Project IT-outsourcing is de beste keuze voor diegenen die hun projecten helemaal opnieuw willen opbouwen en het niet erg vinden om de directe controle over hen over te dragen aan een extern team. Bovendien neemt projectoutsourcing de werklast van uw team weg, waardoor u zich kunt concentreren op uw hoofdactiviteit.

Een korte samenvatting van het model voor personeelsvergroting en outsourcing

Hier is een korte samenvatting van de belangrijkste punten waar u naar kunt verwijzen bij het kiezen van het ene model boven het andere.Personeelsvergroting versus uitbesteding

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Pan-Belgium
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart