Kun je echt ontwikkelen met Linux GUI-apps op Windows 10 met WSLg? Hoe zit het met PyCharm?

Ik heb erover geblogd Linux GUI-apps uitvoeren op Windows 10 met WSL en WSLg, maar hoe “echt” is dit? Zijn dit gewoon speelgoed-apps? Nee.

Ik wilde zien of ik de Community-editie van PyCharm op Ubuntu 20.04 kon installeren. Ook al kan ik “snaps” nog niet gebruiken op WSL (vanwege systemd-ondersteuning die aan de gang is), kan ik eenvoudig het tar-bestand ophalen, het uitpakken en uitvoeren en het werkt.

ik heb een wget van de standalone, tar xzf’ed in een map en voer pycharm.sh uit en het werkte letterlijk gewoon.

Bij het debuggen kreeg ik een “kan x86_64-linux-gnu-gcc” -fout niet uitvoeren, maar dat is alleen omdat ik build-essentials nog niet had ingesteld. Toen ik eenmaal de juiste dingen had geïnstalleerd, was ik helemaal klaar.

sudo apt-get install build-essential autoconf libtool 

Ziet er cool uit, hè?

Ik geef er de voorkeur aan om de meeste van mijn Linux-ontwikkelaars te gebruiken met VSCode op afstand maar er zijn hier VEEL opties nu je Windows-apps, Linux-apps of split-brain-apps kunt draaien met de helft in Linux en de andere helft in Windows. Geweldige dingen!

VS Code-architectuur op afstand

Jij kan leer meer over WSLg in hun GitHub, het is allemaal open source.


Sponsor: Verleng uw landingsbaan en vergroot uw bereik. Oracle for Startups levert enterprise cloud tegen een startup-prijskaartje met gratis cloud-credits om u te helpen de grote vis binnen te halen – vol vertrouwen. Kom meer te weten!

Over Scott

Scott Hanselman is een voormalig professor, voormalig hoofdarchitect in financiën, nu spreker, consultant, vader, diabetespatiënt en Microsoft-medewerker. Hij is een mislukte stand-upstrip, een cornrower en een boekauteur.

facebook
twitter
abonneren
Over Nieuwsbrief

Hosting door
Gehost in een Azure App Service

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Pan-Belgium
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart